Растения афродизиаци

Много от афродизиаците имат растителен произход. Африка е богата на тези чудодейни растения, познати от векове.

Йохимбе

Това дърво с интересно име е единственото, официално признато от медицината, за растение - афродизиак. В Западна Африка  в съответствие с древната традиция, от кората му правят напитки, повишаващи потентността. Съвременната медицина го предлага във вид на капсули. Когато европейците открили  йохимбе, новината за неговите чудодейни свойства се разнесла по цял свят. Развили се цели плантации за отглеждане на това чудодейно дърво.

Вука Вука

За родина на този афродизиак се счита Зимбабве. Превежда се като "издигни се, събуди се". Вука Вука не е едно растение, а средство, което има в състава си 10 растения. Всички те, в комбинация, решават много сексуални проблеми и недъзи.

Финикова палма

Финиковата палма ражда най - сладките плодове на земята. Разпространена е в Африка, Централна Азия и Южна Калифорния. Наричат фурмите "любовна храна".  Те са пълноценен източник на енергия и дори съдържат елементи, които помагат в борбата с депресивните състояния.

Орхидеите от рода Ansellia

В тропическите зони на Африка растат прекрасните орхидеи от рода Ansellia. Много европейски наблюдатели свидетелстват, че по време на сватбените церемонии в племето зулу приятелите на младоженеца прикрепяли към своята ръка листа от леопардовата орхидея. Африканските племена винаги разполагат със запас от обработени корени на това растение, които се сдъвкват при нужда от възбуждане на половата мощ, при проблеми със съня и т.н.

Виолетово дърво

Корените на виолетовото дърво, което расте в Южна Африка, се използват от народната медицина в помощ на мъжете. В течение на много векове жителите на Южна Африка често дъвчели такива корени. След редица изследвания и опити учените установили, че съдържащите се в тях вещества могат да се изпозлват като алтернатива на виаграта.